Jasełka w Ochronce Zgromadzenia Sióstr Służebniczek w Bochni – dziękujemy!

W środę 2 lutego mieliśmy ogromną przyjemność odwiedzić Ochronkę Zgromadzenia Sióstr Służebniczek w Bochni i oglądnąć jasełka wystawione przy udziale dzieci i ich rodziców. Gratulujemy wszystkim wykonawcom, to było piękne przeżycie! ❤

Po zakończeniu jasełek odbyła się zbiórka pieniędzy na leczenie i rehabilitację naszych Podopiecznych. Zebrana została kwota 758 zł!

Siostrom Służebniczkom, występującym artystom oraz widzom z całego serca DZIĘKUJEMY za wsparcie naszych podopiecznych! ❤️❤️❤️

Dostępność: Zdjęcie przedstawia scenę z jasełek. Na scenie stoją lub siedzą artyści występujący w jasełkach. Na głównym planie widać siedzącą Maryję w białej szacie z granatowym nakryciem głowy spływającym na ramiona, na jej kolanach w białym stroju siedzi dziecko w roli Jezusa. Po prawej stronie obok Maryi stoi brodaty Józef, ubrany w białą szatę, przez prawe ramię ma przerzucony pas materiału w kolorze złotym, jako nakrycie głowy ma białą chustę w drobne czarne wzory, przytrzymywaną czarną opaską. Józef podpiera się drewnianą laską. Obok Józefa stoją przedszkolacy w strojach góralskich, chłopcy trzymają w rękach dary. W pierwszych rzędach przed sceną i tyłem do widowni siedzą przedszkolaki – dziewczynki w białych strojach śnieżynek, chłopcy w białych strojach bałwanków z czerwonymi szalami i czarnymi kapeluszami.
Tło sceny stanowi granatowy materiał, na którym umieszczone są wykonane z białego papieru: zarys stajenki betlejemskiej i żłóbka oraz gwiazdki i sylwetki aniołów grających na trąbach.

Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium – podsumowanie

Kochani! Przygotowaliśmy kolejne podsumowanie akcji „Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium”. W tym roku do naszych serc trafiło już 2️⃣ 5️⃣7️⃣0️⃣ kg nakrętek❗️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ To ogroooomna góra nakrętek, która pozwoli nam sfinansować

Dziękujemy za Twój 1%!

Kochani! Dziękujemy Wam za przekazany 1% za rok 2021! Rozliczyliśmy już wszystkie przesłane przez Urząd Skarbowy pieniądze, które przekazaliście wpisując nasz KRS 0000410419 w Wasze zeznania podatkowe za rok 2021.