Rozpoczynamy cykl wydarzeń ARTYSTYCZNIE O BOCHNI!

25 czerwca 2022 w sobotę, w godzinach 17:00-19:00 zapraszamy na wydarzenie ARTYSTYCZNIE O BOCHNI organizowane przez FUNDACJĘ POMOCY OSOBOM NIEPEŁNOSPRAWNYM ORAZ DZIECIOM I MŁODZIEŻY „AUXILIUM”.

Powracamy do Was po raz drugi, pierwsze wydarzenia odbyły się w 2021 roku. Mamy nadzieję, że tak jak my jesteście pełni energii, spragnieni sztuki i wspólnego tworzenia!

Będą to pierwsze z czterech planowanych wydarzeń, które odbędą się na terenach zrewitalizowanych. „Bądź jak Picasso – z dystansem – Karykatury” – tym razem tworzymy w Tężni w godzinach 17:00-19:00.

„Każde dziecko jest artystą. Trudność polega na tym, by nadal pozostało artystą, gdy dorośnie.” Pablo Picasso

Rozpoczynamy cykl wydarzeń właśnie działaniami inspirując się odwagą i sztuką hiszpańskiego Artysty Pabla Picassa.

Celem organizacji tego cyklu mikro eventów jest przywrócenie uczestnictwa w kulturze. Warsztaty mają charakter twórczy – uczestnicy będą budować, tworzyć, malować, tworzyć maski, rysować karykatury, bawić się sztuką, zaprzyjaźniać z nią. W pracach wykorzystamy kreatywność, wyobraźnię dzieci oraz wsparcie Rodziców w tworzeniu. Do dyspozycji dzieci będą miały materiały różniące się kolorami, fakturą, wielkością, by móc stworzyć swoje dzieła marzeń – w pierwszą sobotę wakacji.  Ponadto do tworzenia karykatur posłużą Im materiały plastyczne: kartony, drewno, papiery kolorowe, sznurki, bibuły, taśmy kolorowe, plastelinę, z nich dzieci stworzą formy estetyczne – swoje maski.

Kolejne wydarzenia:

23 lipca 2022 (sobota) 16:00-18:00 „Z Salwadorem Dali – tworzymy swoje sny” – Tężnia

30 lipca 2022 (sobota) 17:00-19:00 Tworzymy makietę Bochni – Rynek

20 sierpnia 2022 (sobota) 17:00-19:00 wystawa performance – Land Art – ciągi piesze przy ul. Solnej i Sutoris.

Zadanie jest finansowane ze środków Miasta Bochnia.

Zapraszamy całe rodziny, dzieci, młodzież, rodziców, seniorów. Spędźmy sobotnie popołudnie razem – wstęp wolny!

Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium – podsumowanie

Kochani! Przygotowaliśmy kolejne podsumowanie akcji „Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium”. W tym roku do naszych serc trafiło już 2️⃣ 5️⃣7️⃣0️⃣ kg nakrętek❗️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ To ogroooomna góra nakrętek, która pozwoli nam sfinansować

Dziękujemy za Twój 1%!

Kochani! Dziękujemy Wam za przekazany 1% za rok 2021! Rozliczyliśmy już wszystkie przesłane przez Urząd Skarbowy pieniądze, które przekazaliście wpisując nasz KRS 0000410419 w Wasze zeznania podatkowe za rok 2021.