Share on linkedin

Za nami półmetek zajęć z cyklu „Z tradycją ku nowoczesności, dziedzictwo Bochni Miasta Soli, realizowanych w ramach programu Narodowego Centrum Kultury Etno Polska 2022

Tak niedawno ogłaszaliśmy zapisy na zajęcia z cyklu „Z tradycją ku nowoczesności, dziedzictwo Bochni Miasta Soli, realizowane w ramach programu Narodowego Centrum Kultury Etno Polska 2022, a za nami już półmetek tych zajęć. Dziękujemy za Wasze ogromne zainteresowanie tymi zajęciami i za aktywny udział w tych spotkaniach!

Przed nami jeszcze pozostały:

Warsztaty dla dzieci, młodzieży i rodzin:

18:08 | warsztat „Bocheńskie naczynia gliniane” (trwa około 2h)
25.08. | warsztat „Solna rzeźba” (trwa około 2h)

Warsztaty odbywają w godzinach od 16:00 do 18:00, w Pracowni Rerum, w Galerii Bocheńskiej, prowadzenie: Kinga Magdoń.

Lekcje muzealne dla dzieci i młodzieży:

18.08. 14:30 – 15:30 | lekcja w Muzeum im. St. Fischera w Bochni (trwa około 1h)
25.08. 11:30 – 14:30| lekcja w Kopalnia Soli w Bochni (trwa około 3h)

Wernisaż

15.09. 17:30 – 18:30 | wernisaż wystawy prac uczestników warsztatów (trwa około 1h)

Uwaga – wszystkie powstałe podczas warsztatów prace zostaną zaprezentowane podczas wystawy 15.09., w związku z czym uczestnicy podpisują i zostawiają wykonane prace w pracowni, odbiorą je wraz z dyplomem uczestnictwa i upominkiem po wernisażu.

Organizator: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży Auxilium

Partnerzy:
Pracownia RERUM
PZN Koło Bochnia

Partner medialny: Bochnianin.pl

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach programu Narodowego Centrum Kultury Etno Polska. Edycja 2022.

Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium – podsumowanie

Kochani! Przygotowaliśmy kolejne podsumowanie akcji „Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium”. W tym roku do naszych serc trafiło już 2️⃣ 5️⃣7️⃣0️⃣ kg nakrętek❗️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ To ogroooomna góra nakrętek, która pozwoli nam sfinansować

Dziękujemy za Twój 1%!

Kochani! Dziękujemy Wam za przekazany 1% za rok 2021! Rozliczyliśmy już wszystkie przesłane przez Urząd Skarbowy pieniądze, które przekazaliście wpisując nasz KRS 0000410419 w Wasze zeznania podatkowe za rok 2021.