Share on linkedin

Zaproszenie na wernisaż wystawy prac uczestników warsztatów „Z tradycją ku nowoczesności, dziedzictwo Bochni Miasta Soli”

Zakończyliśmy cykl warsztatów i lekcji muzealnych „Z tradycją ku nowoczesności, dziedzictwo Bochni Miasta Soli”, realizowanych w ramach projektu Etno Polska 2022. W trakcie zajęć uczestnicy stworzyli piękne i różnorodne prace, które chcemy Państwu zaprezentować.

Serdecznie zapraszamy na wernisaż wystawy prac uczestników naszych zajęć, na którym zaprezentowane zostaną prace przygotowane podczas warsztatów, inspirowane i nawiązujące do kultury ludowej Bocheńszczyzny.

Wernisaż odbędzie się 15 września o godz. 17.30 w Galerii Bocheńskiej (Pracownia Rerum, II piętro).

Dla autorów prac przygotowane zostały pamiątkowe dyplomy oraz niespodzianki.

Po zakończeniu wernisażu będzie możliwość odebrania swoich prac.

Organizator: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży Auxilium

Partnerzy:
RERUM
PZN Koło Bochnia

Partner medialny: Bochnianin.pl

Wstęp wolny – zapraszamy❗️

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach programu Narodowego Centrum Kultury Etno Polska. Edycja 2022.

Dostępność: Na szarym tle w górnej części grafiki pokazany jest fragment papierowej wycinanki z postaciami w kolorze jasnoczerwonym. Poniżej widać szare odbicie cieni tych postaci w powiększeniu. Na szarym tle w centralnej części grafiki granatowym fontem zapisano tekst zaproszenia na wernisaż wystawy. W dolnej części grafiki na białym tle umieszczono logotypy: Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Narodowego Centrum Kultury, Fundacji Auxilium, Pracowni RERUM, PZN Bochnia, portalu Bochnianin.pl.

Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium – podsumowanie

Kochani! Przygotowaliśmy kolejne podsumowanie akcji „Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium”. W tym roku do naszych serc trafiło już 2️⃣ 5️⃣7️⃣0️⃣ kg nakrętek❗️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ To ogroooomna góra nakrętek, która pozwoli nam sfinansować

Dziękujemy za Twój 1%!

Kochani! Dziękujemy Wam za przekazany 1% za rok 2021! Rozliczyliśmy już wszystkie przesłane przez Urząd Skarbowy pieniądze, które przekazaliście wpisując nasz KRS 0000410419 w Wasze zeznania podatkowe za rok 2021.