Światowy Dzień Świadomości Autyzmu

2 kwietnia to Światowy Dzień Świadomości Autyzmu. Zgromadzenie ONZ ustanowiło to święto, abyśmy propagowali wiedzę na temat autyzmu, budowali wrażliwość społeczną i burzyli stereotypy dotyczące osób z autyzmem. To ważne, aby uświadamiać sobie i innym, że są wśród nas osoby, które mają odmienne postrzeganie świata, problemy z komunikacją i nawiązywaniem kontaktów społecznych czy wyrażaniem swoich emocji.

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu to doskonała okazja do okazania naszej życzliwości, otwartości i tolerancji wobec drugiego człowieka. Symbolem autyzmu jest puzzel🧩 oraz kolor niebieski.🔵

Świećmy na niebiesko nie tylko dzisiaj, ale przez cały rok!

Dostępność: Na grafice na jasnoniebieskim tle w lewej górnej części grafiki umieszczono otwarte dłonie dorosłej osoby, na których położone są dłonie dziecka delikatnie trzymające serce wykonane z układanki z wielokolorowych puzzli. W prawym górnym rogu umieszczono czerwono-granatowe logo Auxilium. W prawej dolnej części grafiki żółtym fontem napisano: Światowy Dzień Świadomości Autyzmu.

Sprawozdawczość za rok 2023

Kochani – właśnie złożyliśmy ostatnie sprawozdanie za rok 2023! Sprawozdania można przeglądać zarówno na naszej stronie internetowej (www.auxilium-fundacja.org.pl/ogloszenia), jak i na portalach sprawozdawczych. • NIW – sprawozdanie OPP https://tiny.pl/dd5bw •