Mistrzostwa Europy – Katowice

Zawodnik ze Smolca Dawid Klimek w Katowicach bronił tytułu Mistrza Polski. My również tam byliśmy. Dbaliśmy aby zdrowie nie tylko Dawida Klimka, ale również pozostałych zawodników z drużyny „TYGRYSY” było w jak najlepszej formie. Nasi masażyści oraz przedstawiciele Fundacji, mogli nie tylko się wykazać, ale także z bliska zobaczyć jak trudne i wymagające są takie zawody. Dawid Klimek zdobył w tych zawodach brąz co pozwoliło temu zawodnikowi na wyjazd do Azerbejdżanu. Jak sam mówił, pozostał mały niedosyt po walce z Turkiem. Ale na pewno jeszcze bardziej przyłoży się do treningów, a te zawody dały mu wiele do myślenia. CO za tym idzie, że przyłożenie się do jeszcze cięższej pracy pozwoli mu na zdobywanie złotych medali. Z taką też nadzieją wyjechał do Azerbejdżanu.

Krzysztof Katra Rzecznik Prasowy Fundacji

Radosnych Świąt!

Zarząd Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz dzieciom i Młodzieży AUXILIUM życzy wszystkim Podopiecznym, Wolontariuszom oraz Przyjaciołom Fundacji RADOSNYCH ŚWIĄT!

SERCA DLA PODOPIECZNYCH FUNDACJI AUXILIUM

Akcja „Serca dla podopiecznych fundacji Auxilium” to projekt realizowany przez Fundację Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży AUXILIUM, we wsparciu Firm oraz Darczyńców prywatnych. Pomysł zrodził się w listopadzie