Z tradycją ku nowoczesności – dziedzictwo Bochnia Miasta Soli

Wernisaż wystawy prac uczestników warsztatów„Z tradycją ku nowoczesności, dziedzictwo Bochni Miasta Soli” zakończył cykl ETNO POLSKA 2021. Przygotowaliśmy dla Was relację z wydarzenia, zachęcamy do obejrzenia zdjęć.Uczestnicy warsztatów otrzymali pamiątkowe dyplomy i upominki, a po wernisażu mogli zabrać swoje prace do domu, co czynili z wielką ochotą 🙂.

Wszystkim gościom uczestniczącym w wernisażu wystawy dziękujemy za przybycie!

Organizator: Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym oraz Dzieciom i Młodzieży Auxilium

Partnerzy: RERUMKopalnia Soli „Bochnia” Pzn Koło Bochnia

Patron medialny: Bochnianin.pl

Projekt dofinansowany ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach programu Narodowego Centrum Kultury EtnoPolska 2021.

Dostępność: Na zdjęciach prezentowane są różnorodne prace uczestników warsztatów, wykonane różnymi technikami: są motyle malowane na szkle, rysunki na drewnie, wycinanki z papieru, prace wykonane z gliny i masy solnej oraz słomy i wikliny. Na kolejnych zdjęciach pokazane są dzieci odbierające pamiątkowe dyplomy oraz upominki – kredki, notesy, komplety widokówek z kwiatami oraz kruchy solne. Są też zdjęcie grupowe uczestników warsztatów z osobą prowadzącą zajęcia.

Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium – podsumowanie

Kochani! Przygotowaliśmy kolejne podsumowanie akcji „Serca dla Podopiecznych fundacji Auxilium”. W tym roku do naszych serc trafiło już 2️⃣ 5️⃣7️⃣0️⃣ kg nakrętek❗️🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ To ogroooomna góra nakrętek, która pozwoli nam sfinansować

Dziękujemy za Twój 1%!

Kochani! Dziękujemy Wam za przekazany 1% za rok 2021! Rozliczyliśmy już wszystkie przesłane przez Urząd Skarbowy pieniądze, które przekazaliście wpisując nasz KRS 0000410419 w Wasze zeznania podatkowe za rok 2021.