Plener malarski podczas „Weekendu z zabytkami Powiatu Bocheńskiego”

Już w najbliższą sobotę zapraszamy na spotkanie ze sztuką przez duże „S”, czyli na plener malarski, który zorganizujemy wraz z Kopalniasztukibochnia podczas „Weekendu z zabytkami Powiatu Bocheńskiego”.
W przestrzeni miejskiej Bochni będzie można spotkać 15 lokalnych artystów, którzy w trakcie pleneru przygotują swoje prace. Młodzi artyści otrzymają możliwość pracy pod merytoryczną opieką znanych lokalnych malarzy, a bochnianie będą mogli obserwować i przyglądać się ich pracy.
Swoje prace zaprezentują między innymi: Agata Kufta-Pletty, Adam Libera, Elżbieta Świder, Paweł Putowski, Mirosław Malaca, Agnieszka Nosek, Sylwia Wenska Art.
Wystawa poplenerowa wszystkich przygotowanych prac odbędzie się w dniach 15 – 30 września w Kopalni Sztuki Bochnia.
Kiedy? sobota 09.09 od godz. 13:00 do godz. 16:00
Zapraszamy!
Autorka pracy wykorzystanej w projekcie plakatu: Sylwia Wenska
Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Powiat Bocheński oraz pod patronatem Adam Korta – Starosta Bocheński
Patronat medialny Bochnianin.pl
Dostępność: Plakat promuje plener malarski w przestrzeni miejskiej Bochni. Utrzymany jest w ciemnych barwach, z tekstami w kolorze białym i niebieskim. W lewym górnym rogu umieszczono logotypy: fundacji Auxilium, Kopalni Sztuki Bochnia oraz Powiatu Bocheńskiego. W prawym górnym rogu zapisano nazwę wydarzenie „Bochnia miasto czy miasteczko? – plener malarski”. W centralnej części plakatu umieszczono pracę malarską przedstawiającą pomnik króla Kazimierza Wielkiego z bocheńskiego rynku oraz harmonogram wydarzenia. W dolnej części plakatu zapisano informację o wsparciu finansowym, autorce pracy oraz patronacie medialnym. Całość plakatu utrzymana jest w artystycznym klimacie sprzyjającym kontemplacji dzieła sztuki.

Wakacje z fundacją AUXILIUM!

Zapraszamy do udziału w artystycznych warsztatach z fundacją Auxilium, nasze wydarzenia uatrakcyjnią tegoroczne wakacje! Zajęcia są BEZPŁATNE, otwarte dla wszystkich chętnych. Liczba miejsc jest ograniczona, w związku z czym prosimy

Podziękowania dla KWW Reaktor B7 Inspirujemy Zmiany

Składamy serdeczne podziękowania Komitetowi Wyborczemu Wyborców Reaktor B7 Inspirujemy Zmiany za wpłatę środków pieniężnych, które zostaną przeznaczone na leczenie i rehabilitację naszych Podopiecznych. Dostępność: Na grafice na białym

Najlepsze życzenia z okazji Dnia Ojca!

Drodzy Ojcowie i Tatusiowie! W dniu Waszego święta życzymy Wam przede wszystkim wielu niezapomnianych chwil z rodziną. Niech każdy dzień przynosi Wam radość i satysfakcję, a myśl o rodzinie