Nowa Podopieczna fundacji – Aleksandra Sroga

Do grona naszych Podopiecznych dołączyła Ola Sroga.
Ola jest 24-letnią pasjonatką sportu i sztuki. Od lat trenuje na siłowni oraz akrobatykę na zajęciach pole dance a od najmłodszych lat tworzy piękne obrazy w różnych technikach. Niestety wszystko zmieniło się 21 sierpnia, kiedy trafiła do szpitala z ciężkim zatruciem pokarmowym po którym wykonano szereg badań. Tomografia z kontrastem jasno pokazała, że w jelicie cienkim Oli znajduje się naciekający guz o wielkości ok 5 cm, który został już został usunięty chirurgicznie. GIST zajął częściowo pęcherz moczowy i macicę, co nie wyklucza kolejnych operacji i świadczy o złośliwości nowotworu.Tata naszej Podopiecznej Oli dokładnie 10 lat temu zmarł na nowotwór złośliwy kręgosłupa.
Przed Olą długa droga walki o zdrowie i możliwość powrotu do codzienności i realizacji marzeń.

Informacje na temat Oli znajdziecie na stronie https://www.auxilium-fundacja.org.pl/podopieczni/

Będziemy wdzięczni za każdą okazaną Oli pomoc.

Dostępność: Zdjęcie prezentuje młodą długowłosą kobietę uśmiechającą się i pozującą do zdjęcia.

Sprawozdawczość za rok 2023

Kochani – właśnie złożyliśmy ostatnie sprawozdanie za rok 2023! Sprawozdania można przeglądać zarówno na naszej stronie internetowej (www.auxilium-fundacja.org.pl/ogloszenia), jak i na portalach sprawozdawczych. • NIW – sprawozdanie OPP https://tiny.pl/dd5bw •